صنایع کشاورزی

صنایع کشاورزی

صنایع کشاورزی (Agriculture Industry)

صنایع کشاورزی نیز از صنایع وابسته به فولاد آلیاژی می‌باشد. استفاده از آلات و ادوات فولادی در کشاورزی از دیرباز رایج بوده است. ابزارهای ساده ی کشاورزی مثل بیل، کلنگ، گاوآهن، قیچی، تانکر، مخزن، داس، تبر، تیشه، اره، چاقو، کارد، شن کش، چنگک، نشاکار، انواع ظروف، سمپاش، ترازو، بذرپاش و فرقان برای شخم زدن و خاک ورزی،کشت محصول، آبیاری، برش، برداشت محصولات، خرد کردن، توزین و اندازه گیری، بسته بندی، حمل و نقل و نگهداری نه تنها در کشاورزی سنتی بسیار پرکاربرد بوده اند، بلکه هنوز نیز توسط بسیاری از کشاورزان مورد استفاده قرار می گیرند. این ابزارآلات معمولا دستی و فاقد موتور بوده اند.

همزمان با رشد صنعت و تکنولوژی برخی از این ابزارها بازطراحی شده و برخی ابزارها و ماشین آلات جدید نیز طراحی و ساخته شده اند. بسیاری از این تجهیزات به موتورهای مولد نیرو مجهز هستند و جهت تسهیل کشاورزی و افزایش میزان تولید و راندمان به کار گرفته می شوند. در این تجهیزات نیز فولادها به لحاظ جنس اجزای سازنده بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. از جمله ی این ماشین ها می توان به تراکتور، گریدر، کمباین، تیلر، چیزل، کودپاش، روتیواتور، اره موتوری، خردکن، نشاکار، چمن زن، لیفتراک، علف زن و بیلر اشاره کرد.

از آن گذشته از فولادها برای ساخت سیلوها و انبارهای ذخیره ی محصولات کشاورزی، حصار کردن زمین های کشاورزی، خطوط لوله ی انتقال آب و همچنین ساخت گلخانه ها و دیگر سازه های مرتبط با کشاورزی نیز استفاده می شود.

وجود آب و رطوبت فراوان و همچنین مواد آلی و گیاهی قابل تجزیه و انواع میکرواررگانیسم ها شامل باکتری ها و میکروب ها، محیط کشاورزی را تبدیل به یک محیط مستعد برای انواع واکنش های خوردگی کرده است. از طرفی امروزه توسعه کشاورزی متمرکز و استفاده زیاد از کودهای شیمیایی و انواع سموم حشره کش و آفت کش و همچنین کشاورزی گلخانه ای باعث گردیده تا تجهیزات در معرض خوردگی شدیدتری قرار بگیرند و لذا استفاده از فولادهای گالوانیزه و همچنین استیل زنگ نزن جهت ساخت تجهیزات با دوام و عمر بالا گسترش یافته است.